bb14

De fleste kender sangen ”Bornholm, Bornholm, Bornholm. Du, min dejlige ferieø.”

Bornholm er netop en af de øer, som mange vælger at tage til, når de skal på ferie. Og det forstår man godt. På Bornholm er der mange seværdigheder og ting at se. Bornholm er blandt andet kendt under navnet solskinsøen, da mange mener, at det solen ofte skinner på Bornholm.

Opalsøen og Hammerfyr

På Bornholm er der mange ting at se og opleve. I sær er der mange ting at opleve ude i naturen på Bornholm. Hvis man elsker at opholde sig ude i naturen, så er Bornholm et besøg værd.

Opalsøen er bestemt et besøg værd. Opalsøen har høje og stejle klippesider og en smuk ferskvandssø, som man gerne må tage en dukkert i.

Ved Opalsøen ligger Hammerfyr, som man kan gå helt op i toppen af, hvor man kan se udover hele Opalsøen.

Rundkirke

Bornholms rundkirker

Bornholm er kendt for sine rundkirker. På Bornholm finder du fire rundkirker. At se en rundkirke hører ligesom med til at besøge Bornholm. Mange finder det interessant at besøge en af rundkirkerne på trods af, at de måske ikke er særlig interesseret i kirker. Østerlars er den største af de fire rundkirker og måske også den mest kendte af de fire, da den har medvirket i filmen Tempelriddernes Skat.

Hammershus

Mange har hørt om Hammershus, og det er med god grund. Bornholm er kendt for mange ting. Blandt andet er Bornholm kendt for at have Hammershus. Hvis man har set den gamle Far til Fire på Bornholm film, så har man også hørt om Hammershus. Og hvis man er på besøg på Bornholm, så skal man helt klart se Hammershus. Det er en gammel borgruin. Den er faktisk Nordeuropas største borgruin. Hammershus’ omgivelser er utrolig smukke. Man har udkig til vandet flere steder fra ruinen.

 

Besøg stranden med det fineste sand

Der er ikke noget dejligere end at gå med fødderne i fint og varmt sandstrand. Dueodde Strand er kendt for deres fine sand. Det er så fint, at det bliver brugt til sandet i timeglassene.

At gå en tur på Dueodde Strand er rent wellness for ens fødder. Samtidig kan man tage sig en dukkert i det lækre vand, hvis vejret tillader det.

Paradisbakkerne

Paradisbakkerne landskab er utrolig smukt. Der kan man opleve gamle søer med åkander i, dybe sprækkedale og lyngklædte bakker. Der er flere vandrestier, så man kan gå sig en tur i den flotte natur. Desuden ligger Danmarks mest berømte klippeblok der. Nemlig Rokkestenen. Rokkestenen kom til Bornholm sammen med andre vandreblokke under istiden. Den har før ligget, så den kunne rokkes. Deraf kommer navnet Rokkestenen også. I dag ligger den sådan, at der skal mange kræfter til før, at den overhovedet bevæger sig en smule.

havn

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt stof.