bb14

Hvis du gerne vil have en skøn tur til Bornholm, har du først brug for at danne dig et overblik over dine mange muligheder. Derfor får du brug for en god internetforbindelse. Medmindre du er meget teknisk interesseret, ved du sikkert ikke, at internet fungerer ved hjælp af PDS kabler. Derfor kan det også være meget nyttigt at få svar på ”Hvad er et PDS kabel?”

Hvad er et PDS kabel?

Et PDS kabel sørger for, at der internetforbindelse mellem din router og så dine enheder, der ikke anvender trådløst internet. Det vil oftest være din computer. PDS kabler bliver kaldt for mange forskellige ting. Derfor har du muligvis også hørt om begrebet – bare under et andet navn. Blandt andet kalder folk kablerne for internetkabler, patchkabler, Ethernet kabler eller RJ45kabler. Der kan dog være en smule forskel på de forskellige kabler, selvom mange folk tror, at det er præcis det samme.

forbundet til internettet

Mere om PDS kabler

PDS står for Premises Distribution System. Kablerne er desuden kendetegnet ved, at der ikke er noget stik monteret på dem. Det betyder også, at PDS kabler er målrettet professionelle installatører, der blandt andet kan montere et stik på dem. Fordelen ved denne slags kabler er, at de kan fås i store mængder, hvilket giver din installatør mulighed for at afkorte dem og sidenhen tilslutte dem efter behov.

Kabler med stik

Hvis du selv køber et kabel, vil du formentlig købe enten et netværkskabel, internetkabel eller Ethernet kabel. Det er det mere gængse begreb for kablerne. Denne slags kabler er også kendetegnet ved at have et stik monteret. Derfor er de også mere målrettet den almindelige dansker, der ikke har nogen uddannelse inden for el eller it. 

Hvor kan jeg bruge et PDS kabel?

PDS kabler er rigtig gode, når du enten har brug for et lille stykke kabel, eller hvis du har brug for at trække en meget lang netværksledning igennem dit hjem. Det skyldes igen, at din installatør har mulighed for at tilpasse kablet til dit ønsket mål. Derfor anvendes denne slags kabler typisk også i etageejendomme, hvor der skal være den samme slags kabel i hele bygningen. 

bedre internetforbindelse

Anvend kablerne udendørs

Hvis du har brug for udendørs kabler, er denne slags også særligt velegnet. Du har nemlig mulighed for at trække kablerne mellem forskellige bygninger. Her vil det nok især være en god idé, hvis du lader en professionel og autoriseret elektriker klare jobbet for dig. På den måde er du sikret et holdbart og sikkert resultat.