bb14

Hammerknuden på Bornholms nordspids tårner sig majestætisk op over en, når man kommer sejlende nedenfor. Øverst oppe troner Hammershus, nordens største borgruin. Klippeøen i Østersøen er et fascinerende rejsemål og en oplagt destination for lystsejleren.

Opalsøen ved Hammeren

Flot natur og mange seværdigheder

Bornholm rummer mange seværdigheder, men nogle vil nok hævde, at selve øen med dens helt unikke natur er den største attraktion. I øens nordlige ende består kysten af dramatiske klippeformationer, mens man på den sydlige del af øen finder nogle af verdens bedste badestrande – og Østersøens brakvand er efter manges mening mere behageligt at bade i end det langt mere salte Atlanterhav eller Middelhavet. Midt på øen domineres landskabet af den store skov Almindingen, der blev anlagt som plantage i 1700-tallet. Det er muligt at tage både færge og fly til øen, men har man sin egen båd er det naturligvis oplagt selv at sejle dertil. Det er en helt særlig oplevelse at komme til et nyt sted fra søsiden. Mange steder kan man leje cykler og der er gjort meget for at tilgodese cykelturisterne. Det skulle altså være muligt at se sig lidt omkring, også selvom man ikke selv har et transportmiddel med sig ved ankomsten.

Ørredfiskeri ved Bornholm

Klargøring af båden inden turen

Hele 27 havne byder Bornholm og den lille naboø Christiansø på, så der er rigeligt at vælge imellem på sejlerferien.  Både Hasle og Nexø gennemløber spændende udviklingsfaser, hvor Hasle dog er et stykke længere fremme end Nexø – men der sker ting og sager med kunsthåndværk, caféer med mere også her, og lidt syd for finder man det charmerende lille fiskerleje, Snogebæk, som er et besøg hver.  

Bornholm er en ø med 40.000 indbyggere og selvom fiskeriet ikke præger øen på samme måde som for 40 år siden – Nexø var dengang landets næst største fiskerihavn – er der stadig både fiskekuttere og mange lystbåde, som er hjemhørende på øen. Så står man lige og mangler noget til båden undervejs skulle der være muligheder for at skaffe det. Men det er alligevel altid en god idé at være velforberedt når man skal ud at rejse, og i forbindelse med en sejlerferie vil det sige at man har gennemgået og efterset båden grundigt, så man undgår ubehagelige overraskelser, der kan ødelægge turen.  Det gælder uanset om man sejler for motor eller for sejl.  Hos billigpropel.dk finder du reservedele, maling, påhængsmotorer og meget mere fra en bred vifte af brands.