bb14

Den verdensomspændende pandemi har på rigtig mange måder stor indflydelse på vores helt almindelige liv. Der er mange ubesvarede spørgsmål, der presser sig på, og vi må hele tiden være omstillingsparate i forhold til vores nye livsvilkår.

Men hvad med vores kæledyr? Er det stadig forsvarligt at lade dyret gå frit ind og ud af huset via deres egen lem? Er det risikabelt, eller er det helt okay? Se mere om det lige her.

Hund ved havelåge

Kan du lade katte- eller hundelemmen stå åben?

Selv om det måske i enkelte tilfælde har vist sig, at et kæledyr eventuelt kan være smittet, så er det endnu ikke bevist, og det er i under alle omstændigheder så usandsynligt, at det netop skulle ske på Bornholm eller andre steder i landet.

Derfor kan du roligt lade din katte- eller hundelemme være åben for dit kæledyr. Også selv om dit dyr eventuelt vil møde andre dyr ude i det fri, så er der altså ingen grund til at nedlægge lemmen eller at lukke den midlertidigt.

Hund og kat på græs

Hvad hvis du bliver smittet?

Hvis du nu selv bliver smittet med coronavirus, og du bliver så medtaget, at du ikke er i stand til at lufte din hund, så er det fint nok at lade en anden person gøre det. For en kats vedkommende går det også fint an at lade den komme ud i det fri og lufte sig selv.

Der er ikke nogen øget risiko for smittespredning i den anledning. Der skal selvfølgelig tages de nødvendige forholdsregler i forhold til smittefare, men der er ingen grund til at gøre mere end det. På verdensplan har man vist blot fundet under fem tilfælde, der eventuelt kan have bragt noget virus videre. Men beviset er ikke bekræftet, så derfor er der ingen grund til at forholde sig til det med andet end sund fornuft.