bb14

Der er flere steder i Danmark, der nærmest fungerer lidt som turistmagneter – ikke kun for udlændinge, men i særdeleshed også for danskere. Her er Bornholm meget pænt repræsenteret. Bornholm er en del af Danmark, men den skiller sig alligevel en del ud, og det gør den spændende for danskere, der bor andre steder i landet. 

Bornholm emmer af spændende oplevelser

Overvejer du at lade ferien foregå i Danmark i denne omgang, så bør du måske tage et ekstra kig til den smukke ø, Bornholm, der har utroligt meget at byde på. At tage en tur til Bornholm er langt fra det samme som en storbyferie i Danmark. Bornholm har sin helt egen stemning og nærmest sit eget univers. 

Bornholm er i særdeleshed kendt for den smukke natur, der skiller sig meget ud fra den øvrige danske natur, der primært består af flade marker og lidt skove. På Bornholm kan du se de mest fantastiske udsigter og klipper, der ikke se andre steder i landet. Oplev de smukke strande, hvor havets brugsen er som sød musik. Apropos sød musik, så er bornholmerne også kendt for at have en unik, syngende accent, når de taler. 

Hammershus slotsruin, Bornholm

Oplev historiske bygninger og seværdigheder på Bornholm

Oplev de kulturrige byer Rønne, Svaneke, Nexø og Gudhjem. Gå på opdagelse i gamle historiske kirker og katedraler. Her kan blandt andet nævnes:

  • Østerlars Rundkirke
  • Ols Kirke
  • Nylars Kirke
  • Allinge Kirke

Et af Bornholms varemærker er Hammershus, som du helt klart bare er nødt til at ligge vejen forbi, hvis du er en tur på Bornholm. Hammershus er en gammel og unik slotsruin, som er en af de bedst bevarede, du kan komme i nærheden af. Udsigten fra ruinen er betagende og en oplevelse for livet, ligesom ruinen gemmer på en masse interessante brikker i et historisk puslespil. Her kan du få en rundvisning med guide, så du kan suge alle de spændende historiske facts og detaljer til dig, mens du beundrer det fantastiske bygningsværk – eller resterne af det, om man må sige.

Du kan også tage forbi nogle af de tre fyrtårne, der pryder øen:

  • Hammer Odde Fyr
  • Dueodde Fyr
  • Hammer Fyr

Læg mærke til det flotte arkitektarbejde, der står bag hver af de tre fyrtårne, som overhovedet ikke ligner hinanden, men som er smukke på hver deres måde.

Østerlars Rundkirke, Bornholm

Bornholms enestående natur

Elsker du smuk natur, så tag hen og se Helligdomsklipperne, der er beliggende ved Bornholms kunstmuseum. Her får du en enestående oplevelse for at se noget smukt, dansk natur, der er velbevaret. Udsigten byder på flotte klipper, der går delvist ud i havet. Du kan gå en tur langs den lille sti mens du nyder synet, eller du kan forsøge dig med at gå på stenene. 

Der er masser af muligheder for at finde overnatning på øen, så dette r bare med at finde et hotel eller en kro, der passer til dine behov.