bb14

Moldova er et indlandsland i Østeuropa, der grænser op til Rumænien mod vest og Ukraine mod nord, øst og syd. Hovedstaden er Chișinău.

Moldovas historie kan spores tilbage til det 13. århundrede, hvor det var et fyrstendømme i kongeriget Moldavien. I 1812 blev det annekteret af det russiske imperium og blev kendt som Bessarabien. Efter den russiske revolution i 1917 erklærede Bessarabien sig uafhængigt som Den Moldaviske Demokratiske Republik (1918-1940), som derefter blev opslugt af Rumænien. Under Anden Verdenskrig blev Moldavien successivt besat af Nazityskland (1941-1944) og Sovjetunionen (1944-1991). I 1991 erklærede Moldova sig uafhængigt efter Sovjetunionens sammenbrud.

Moldova er en parlamentarisk republik med en præsident som statsoverhoved og en premierminister som regeringschef. Parlamentet er et enkammerparlament.

Landet har en blandet økonomi, hvor landbruget tegner sig for ca. en fjerdedel af BNP, industrien for ca. en tredjedel og serviceerhvervet for resten. Moldova er medlem af De Forenede Nationer, Europarådet og Verdenshandelsorganisationen. Det underskrev en associeringsaftale med Den Europæiske Union i 2014.

Moldovas turistattraktioner omfatter landets middelalderbyer (f.eks. Orheiul Vechi), klostre (f.eks. Căpriana-klosteret), vingårde (f.eks. Milestii Mici Winery) og udendørs aktiviteter (f.eks. vandreture i Gorgova-reservatet).

Moldova er et land med en rig historie og kultur, hvilket gør det til et interessant sted at besøge. moldova er også hjemsted for noget af verdens bedste vin. moldovas hovedstad, Chisinau, er en smuk by med masser af seværdigheder og aktiviteter. Hvis du er på udkig efter en destination uden for de slagne stier, er Moldova bestemt værd at overveje!