bb14

Bornholm er altid et besøg værd. Den lille klippeø byder på den ene seværdighed efter den anden. Der er faktisk så mange at vælge imellem, at ét besøg sjældent vil være nok. Du vil nemt kunne finde nye uopdagede bornholmske seværdigheder til højre og venstre; selv efter mange besøg. Den lille klippeø er simpelthen en gave, der bliver ved med at give.

Bornholms er historiens vingesus

Hvis du er historieinteresseret, så er Bornholm en ren guldmine. Øen rummer spandevis af fortidslevn helt tilbage fra jernalderen; alt sammen indrammet af en unik og gudeskøn natur. Bornholm er  vikingetid, runesten, skanser, bunkers, helleristninger og meget mere. Så hop på færgen, og bliv inspireret af de smukke omgivelser, som øen rummer.

vindmølle

Arkitekturen under historiens vingesus

Er du mere til arkitektur, så rammer Bornholm også plet hver gang. Bornholms mest besøgte seværdighed er borgruinen Hammershus, der kan prale af at være nordeuropas største borgruin. Hammershus ligger stratetisk set perfekt placeret på toppen af en høj granitklippe. Med mere end 800 år på bagen, er borgruinen utroligt velbevaret, og giver virkelig den besøgende et indblik i dansk feudal- og militærhistorik. Du bør heller ikke snyde dig selv for chancen for at se et af Danmarks ældste bygningsværker – det historiske Gamleborg. Bornholm kan yderligere prale af endnu et stykke militærhistorie; nemlig fæstningsanlægget Christiansø, som under ingen omstændigheder bør misses. Hvis du derimod er til moderne arkitektur, så bør du lægge vejen forbi Jørgen Utzons vandtårn i Svaneke. Sidst men ikke mindst er de 4 verdensberømte rundkirker på Bornholm også et besøg værd.

Den bornholmske natur er mere end nok grund til et besøg

Bornholms natur er enestående i en dansk kontekst. Som det eneste sted i landet, har Bornholm et granitfundament, der giver øen en unik status; og så er det samtidigt utroligt smukt. Bornholm er rendyrket natur med masser af variation oven i hatten. Fra eventyrlige opdagelsesrejser i Paradisbakkerne til de dramatiske og smukke klippeformationer Helligdomsklipperne; den bornholmske natur er et møde med elementerne, som man sjældent finder det indenfor rigets grænser

Sidst men ikke mindst finder du det dramatiske naturområde Slotslyngen, der er et fantastisk smukt stykke klippeområde, der ligger placeret på Bornholms nordvestlige del. Hvis dette vækker nysgerrigheden, kan du finde ud af mere her.

Sø på Bornholm

Konklusion: Bornholm har det hele. Pak kufferten, og få samlet dig nogle uforglemmelige ferieminder.

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt stof.